Η Λέσχη Δημιουργικής Φωτογραφίας «Φωτόραση»

αποτελεί την πρωτοβουλία μιας ομάδας ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τη φωτογραφία και ασχολούνται με τα φωτογραφικά δρώμενα της πόλης των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής.
Σκοπός της είναι η διάδοση της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και της τεχνικής της, η ανάδειξη των εκφραστικών μέσων και της μαγείας της φωτογραφίας και της φωτογράφησης, η πραγματοποίηση διαλέξεων, σεμιναρίων, προβολών, εξορμήσεων και εκθέσεων, η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης των Ιωαννίνων, η επικοινωνία και συνεργασία με άλλες φωτογραφικές λέσχες και αντίστοιχες ομάδες. Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία στα μέλη της Λέσχης να παρουσιάσουν το έργο τους, να σχολιάσουν και να σχολιαστούν, να εκφράσουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τον κόσμο γύρω τους, μέσω μιας αμφίδρομης ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών.

Η Λέσχη Δημιουργικής Φωτογραφίας “Φωτόραση” έχει πραγματοποιήσει τις εξής ομαδικές εκθέσεις: “Γιάννενα”, το 2013 στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία,  “Πέρασμα”, το 2016 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών , “Αποσύνδεση” , το 2017 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, «Πορτραίτο Αλλιώς», το 2018 στο  Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών,  «Κάτι λείπει»,  το 2019 στα Παλιά Σφαγεία.. Έχει επίσης συμμετάσχει στις εκθέσεις “Έντευξις” του Φεστιβάλ Φωτομετρία: “Παραμόρφωση” το 2016 – “Επαφή” το 2017, «Σημείο στο χάρτη», το 2019,  καθώς και  στον 3ο αγώνα φωτογράφισης πουλιών σε συνεργασία με την Ορνιθολογική Εταιρεία και τον Δήμο Ιωαννιτών, το 2018.

Τον Απρίλιο του 2018 η Λέσχη συμμετείχε στην ομαδική έκθεση «Φωτο-ματιές στο Μουσείο» που διοργάνωσε η ΕΦΑ Ιωαννίνων στην οποία συμμετείχαν όλες οι φωτογραφικές ομάδες της πόλης μας. Οι φωτογραφίες των μελών μας εκτέθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κόνιτσας (2018) και στη Όαση (2019).

Και η πορεία συνεχίζεται…